Ez a bejegyzés egyébként a Facebookon található képekkel együtt lesz élvezhető, aki meg nincs Facebookon, annak megmutatom őket privátban, mert sajnos a blog.hu nem erős a képek beszúrásában, és most nincs időm arra, hogy elmolyoljak a beillesztésekkel.

A hétvége teljes egészében a Design Festival-nak lett szentelve, rengeteg érdekes dolgot láttam, a legtöbbet le is fotóztam (majd a képeket letömörítettem, és rámentettem, úgyhogy minden megvan 50 kB-ban, ügyes!), és már csak az hiányzik, hogy írjak is róluk. Szétszedtem napokra az élménybeszámolót, hogy ne legyen annyira hosszú egyben, és könnyebben rávegyem magam holnap arra, hogy folytassam.

Szombat délután a Victoria&Albert Museum-ba mentünk a társasággal (Attis, Dani, Dia, Kata, Mózes, én), ahol két főbb kiállítást és a kertet néztük meg alaposabban, ugyanis a V&A annyira nagy és mély, hogy nem lehet az egészet egyszerre bejárni. Nem is érdemes, hiszen egy idő után már nem lehet mindent befogadni.

Az első kiállítás a Telling Tales volt, melynek keretében olyan bútorokat láttunk, amiket a mesék misztikus elemei (kerek erdő, elvarázsolt kastély, élet és halál) inspiráltak. Nehéz elmesélni, hogy mennyire fantáziadús és egyedi megoldások születtek, pl. kredencből kialakított baldachinos ágy, ahol a baldachin kockás lepedőkből volt, atomfelhő alakú puff, atombomba alakú párna, vakondpapucs (ez mondjuk nagyon morbid!), fa alakú fogas, és műanyag levelekből kirakott gardróbszekrény valamint teáskannák összeragasztásával alkotott másfél méteres tulipánváza, és még sorolhatnám tovább...

A másik említésre méltó tárlatban nem is az volt az érdekes, hogy mit láttunk (nem is emlékszem, hogy melyik állandó kiállítás helyszínén voltunk), hanem az, hogy teljes sötétségben volt a teljes szárny, és különböző energiatakarékos fényforrásokat mutatott be. A látogatók egy elemlámpát kaptak, amelyett kézzel kellett energiával tölteni, hogy világítson (és ez elég bizarr hangot adott ki), és ezzel járták be a termeket, ahol különleges lámpaötleteket mutattak be. A nagy kedvencünk az apró LED-ekből álló falnyi installáció volt, ahol minden pici LED köré a gyermekláncfű "pihéit" helyzeték, így úgy látszott, mintha maga a növény világítana.

A V&A kertjében a székekből kirakott félkör alakú kapuk voltak igazán figyelemreméltóak, valamint a csokis sátor, ahol lehetett kakaóbabot kóstolni (nagyon keserű, de nyomokban fel lehet fedezni a majdani étcsoki ízét benne), igazi forró csokit inni, sőt kaptunk csokigolyót is, az valami mennyei volt.

süti beállítások módosítása