hotel másik oldal

Címkék: munka hotel londonban

2009.04.16. 00:04

Tegnap óta próbahéten vagyok London egyik három csillagos szállodájában mint foglalási asszisztens. Egy spanyol lány a vetélytársam, ő lesz jövő héten, és utána hozzák meg a végleges döntést. Állítólag ez itt bevett szokás.

Maga a szálloda rendben van, elég jó ár-érték arányt látok, a dublini 3 csillagos szállásunk azért közel nem volt ilyen jó, főleg a fürdőszoba állapotát összehasonlítva. Kisebb és családiasabb mint a Kingsway, több túristával és kevesebb üzletemberrel, ami nem hátrány.

A menedzsment sem olyan kiterjedt, van egy görög igazgató (legalább nem izraeli), akinek az angol felesége a pénzügyi vezető, a lánya a foglalási osztályon van tréningen, mint én, a hotelmenedzser meg egy szerb nő borzasztó angollal (Are you Hungarian, isn't it? My name it's Darinka... - és sorolhatnám). Maga a foglalási osztály 2 ember plusz ez a szerb nőci, az egyik csaj szabin van, a másik megy el, és az ő helyére kell valaki.

A program, amiben a foglalásokat rendszerezik, Norton alapú, mondhatni kevésbé modern, mint a Protel az előző helyen, de azért sok mindent tudok hasznosítani. Áldom az eszem, hogy üres perceimben ide-oda belekukkantottam még ott, mert így tényleg jónak tűnök most.

A lány, akinek a helyére kell az új ember, nagyon kedves, bár néha zavarják a kérdéseim, pedig tényleg csak akkor kérdezek, ha muszáj. Nem az a fajta nő, akit izgatnak a háttérinformációk, mert ha valaminek a mélyébe belemegyek, nem tudja megmondani az okokat, csak azt, hogy így kell csinálni, és kész. Egyébként az első napom végére készségesen elmondott minden szennyes infót, szóval már tudok a képmutató kollégákról, meg arról, hogy elvárják, hogy este 8-ig bent maradjon az ember, miközben minden szombaton kell fél napot dolgozni.

Ma megoldottam egy egyszerűbb százalékszámítást (növeld meg az árat 15%-kal), mire az igazgató lánya megjegyezte, hogy mennyire jó lehettem matekból. Na, hát nem nagyon tűnnek okosnak, de ez lehet az első benyomás csak.

A helyzet az, hogy kicsit kevésbé tűnik álomnak, mint mielőtt belekezdtem, de tapasztalatnak mindenképpen jó lenne. Ha engem választanak, akkor fél évet azért lehúzok, utána meg megpróbálok egy komolyabb helyre átnyargalni. Addig meg talán túlélem a szombatokat, és megmondom nekik, hogy minden nap nyelviskolába járok este, és nem tudok bent maradni sokáig!

süti beállítások módosítása