budapest, de csodás

Címkék: munka összegzés otthon

2011.05.14. 00:28

Megnyugtatnék mindenkit: még mindig jó itthon! Londonra keveset gondolok, akkor is inkább emlékidézés, mint visszavágyódás kapcsán, és egyelőre úgy tűnik, hogy az életemnek ezt a szakaszát lezártam.

Amellett, hogy családozom, barátkozom, squasholok, főzőcskézem, nagymamázom, kirándulok, pálinkázom, üldögélek, és élvezem a szép időt, berobbantam a munkaerőpiacra is. Bár az iwiw-ről már lekerült a blog címe, és a Facebook-on is korlátoztam a profilomat, nem szeretnék bővebb infókkal szolgálni arról, hogy hol és merre interjúztam, viszont megosztanék veletek néhány részletet.

Várakozásaimmal ellentétben a londoni kaland nem juttat semmiféle extra előnyhöz a többi álláskeresővel szemben, sőt már a hátrányát is elkezdtem érezni. Van ugye egy itthoni karrier, ami megszakadt, és van egy teljesen más londoni tapasztalat, a kettővel együtt pedig nehéz mit kezdeni. Az interjúkon természetesen szóba kerül a külföldi életem, mert kuriózumnak számít a tény, hogy elmentem, majd visszajöttem, de ennél többet eddig nem sikerült kihozni belőle.

Viszont megtudtam, hogy a fejvadászok akkor sem jeleznek vissza negatív válasz esetén, ha erre előtte megesküdtek; hogy a némettudásomat nagyképűség felsőfoknak aposztrofálni, mert letesztelték, és nem az; hogy néha olyan bruttó fizetéseket ajánlanak, amit én nettóban képzelek el, és még sorolhatnám.

Egyelőre a kísérletezés fázisában vagyok, és próbálom kitapogatni, hogy vajon merre is van esélyem elindulni, ehhez persze rengeteg segítséget kapok az ismerőseimtől, amit ezúton is nagyon köszönök. Csüggedésre nincs okom, hiszen éppen csak belekezdtem, de nehezebb és/vagy hosszabb lesz a folyamat, mint szerettem volna, aminek a végén úgyis lesz melóm.

Meglepő, hogy mennyire hamar aklimatizálódtam, és már csak kicsit bosszant, hogy nem állnak az emberek a mozgólépcső jobb oldalára. Az viszont rendkívül érdekes kérdés, hogy a 45 fontért vett PUMA cipőm hogy kerülhet itthon 23 ezer forintba?  

További hírek hamarosan, valamint igyekszem még Londonról is írni, csak nehéz, mert teljesen Budapest-üzemmódban működöm, de ha elkap a nosztalgia, akkor biztosan jelentkezem angol témákkal is. 

süti beállítások módosítása