fashion autumn 2009

Címkék: shopping londonban göncök

2009.09.13. 22:18

Már régóta készülök arra, hogy a londoni őszi divattrendet bemutassam, és hetek óta ilyen szemmel figyelem az üzletek új kollekcióit és az utcán az embereket. Sajnos csak a nőkre koncentráltam, úgyhogy kedves férfiolvasóimnak nem tudok túl sok tippel szolgálni.

Ami nagyon üt, az a válltömés, minél nagyobb és minél szögletesebb, annál jobb! Ha esetleg a váll szélénél kicsit ki is csúcsosodik, akkor toptrendik lehetünk. Hódítanak a férfizakó szabású blézerek, amik rajtam katasztrofálisan néznek ki. Az őszi blézerek pamutból készülnek, bőven csípőig érnek, középen egy gombbal záródnak.

Az új szezon vezérszíne a fekete és a szürke, ennek egyhangúságát apró részletekkel igyekeznek feldobni, például a blézer felhajtott ujjánál fekete-fehér csíkos béléssel.

Nadrág tekintetében a répafazon a nyerő mély üleppel, kizárólag nem körtealakú hölgyeknek ajánlanám, mert az egyébként is kerek formákat durván hangsúlyozza. Akik a répafazontól tartózkodni szeretnének, bátran viselhetik továbbra is a legiket, farmerlegiket valamint az extraszűk lovaglónadrágokat hosszú pólóval vagy ruhával és a fent már említett blézerekkel. A pólók fehér alapon fekete nyomott mintásak, a színek valószínűleg nyaralni mentek idén.

Szoknyában és nadrágban is tilos a csípőfazon, már eddig is sejtettem, hogy az ún. "hónaljnadrág" nem csak vicc, hanem erőteljesen beszivárgott a divatba.

A ruhák és a tunikák még mindig az élbolyban szerepelnek, de mostantól nem kötényruha formájában, hanem pólóruhaként, természetesen az elmaradhatatlan válltöméssel.

Cipőben ismét tarolnak a platformcipők, a magastalpúak, a magassarkúak, sőt szerintem már nem kell sokat várni a bakancsok megjelenésére sem.

A szezon inspirációja a 80-as évek, jöhet minden, ami fényes, flitteres, latex.

Eddig még nem sikerült kitalálni, hogy ezekből mennyit kívánok beleemelni a ruhatáramba, mert annyira nem előnyös számomra a trend, viszont nemrég beszereztem egy nagyon nőies fekete miniruhát és egy gyönyörű lila pólótunikát, ezen kívül annyira szép cipőket és csizmákat találtam, hogy már csak az a kérdés, hogy hányat szabad megvennem! :)

süti beállítások módosítása