kelet-nyugat

Címkék: gazdaság shopping londonban

2009.07.15. 23:57

Azt olvastam ma a londonpaper-ben (tudom, nem a kultúra és a színvonalas híradás magasiskolája!), hogy London ezerrel készül arra, hogy az idei ramadan (augusztus 21-től kezdődik) előtt tárt karokkal várja az ideérkező arab túristákat, ezek az emberek ugyanis rengeteg pénzt fognak itt hagyni, ezzel is tovább lendítve a válságtól kicsit még megrázkódott városkámat. A Közel-Keletről érkezők ugyanis masszív shoppingolást hajtanak végre, nem ám csak egy napig, mint mi, európaiak, akik várost is nézünk.

A nagyobb üzletek és áruházak speciális nyitvatartással üzemelnek, tudván, hogy arab barátaink az esti órákban szeretnek leginkább vásárolni, valamint átrendezik az üzletek belső tereit, hogy a "csordákban" (= barátokkal és rokonokkal) közlekedő keleti vásárlók jobban elférjenek, és minél kényelmesebb körülményeket biztosítsanak a vásárláshoz.

Csillagos ötös kiszolgálása a fogyasztói társadalomnak: empatikus, odafigyelő és profitorientált. Ha az arab vásárlók hozzák a pénzt, akkor nekik kell megfelelni. Ha azok költik a legtöbbet, akik a márkás ruhákat fekete kendővel leplezik, akkor mindent megteszünk, hogy elégedettek legyenek. Nem ám az, hogy nesze, ez van itt, ezt kell szeretni!

Tetszik? Nekem igen.

süti beállítások módosítása