Erőteljesen fogy az otthon sütött linzer, ám ezzel fordított arányban kezd visszatérni az életkedvem a londoni hétköznapokban.

Próbálok kicsit szétnézni, hogy mivel dobhatom fel az egyébként eléggé egyhangú munkás életet. Ma az angol-horvát meccs hozta lázba kis városunkat, este 6-kor a horvát szurkolók a Piccadilly-n gyülekeztek nemzeti mezben, hatalmas hangulat lehet a stadionban. Elhatároztuk Apuval, hogy amint magyar-angol mérkőzés lesz, kijövünk élőben megnézni, kerül, amibe kerül (olyan 125-200 font között mozognak a jegyek)!

Holnap nyit a Selfridges-ben az Icecreamists nevezetű jégkrém- és fagyibutik, ahol különleges, egyedi fagyikat, fagyasztott joghurtokat és szorbet-ket lehet majd kapni. Csütörtök este egyébként High Street Fashion Night lesz, az Oxford St üzletei este 10-ig lesznek nyitva, és DJ-kkel, étellel és itallal várják a vásárlókat. Mindezt azzal a céllal, hogy a válság közepette (vagy vége felé közeledve) visszahozzák a vásárlás nyújtotta örömöket. Sajnos nem tudok elmenni, mert Malee-val csapatépítési szándékkal színházba megyünk megnézni a Hajlakk-ot. Az itteni színházi élményről egyébként bővebben szeretnék majd írni, mert a We Will Rock You után kimaradt a beszámoló.

Szombaton Diussal ellátogattunk a Tricycle nevezetű kultúrális központba (ez így azért kicsit nagyképű jelző a helyre) Kilburn High Road-on mozizni egyet, és megtekintettük Pedro Almodovar legújabb filmjét, melynek női főszereplője Penelope Cruz volt, aki még mindig gyönyörű. Voltak olyan megmozdulásai a filmben, amik teljesen lenyűgöztek, pedig színésznőként nem vagyok oda érte. Hatalmas élmény egyébként London egyik független mozijában spanyol filmet nézni angol felirattal! A mű egyébként egy vak íróról szól, akinek múltja tárul elénk sok drámával és szerelemmel. Ajánlom mindenkinek a Broken Embraces-t (Megtört ölelések a magyar címe, most néztem meg, Magyarországon szeptember 24-én mutatják be.)

Már nem sokat kell aludni a London Design Festival-ig, ami szeptember 19-től 27-ig lesz. A név magáért beszél, pár napig minden a design-ról fog szólni Londonban, múzeumok és galériák készülnek különböző tárlatokkal és programokkal. Még nem volt érkezésem szemezgetni a kínálatból, de hamarosan felkészülök, mert néhány érdekességet mindenképpen meg szeretnék nézni.

Októberben lesz Damien Hirst kiállítás is, amit muszáj látni, mert Hirst az egyik legbefolyásosabb kortárs művész, és az emberek megőrülnek érte. Kicsit arról van szó, hogy trendi a munkáit szeretni, mindenesetre én is megnézem, és majd beszámolok.

Ha kicsit távolabbra tekintek, akkor látok novemberben egy Backstreet Boys koncertet is, de az még nagyon a jövő zenéje.

süti beállítások módosítása