mi folyik itt??

Címkék: news összegzés londonban

2009.06.09. 23:40

Ami biztos, hogy sok drága pezsgő (netán Dom Perignon) is elfolyt tegnap éjszaka, amikor a Topshop mágusa születésnapi partyt tartott, és vendégként Lionell Ritchie énekelt 1m fontért.

A Dorchester-ben (London egyik legelegánsabb ezer csillagos hotelje) is mulatság folyhatott ugyanekkor, ahol Kate Moss majdnem összetalálkozott exszerelmével, Johnny Depp-pel, mert míg a modellikon lent bulizott, Johnny valamelyik fenti hotelszobában punnyadt.

A napokban Britney koncert is lesz majd, és a szőkeség már itt van a városban. Megtudtam, hogy Britney a "Spatisserie"-t szereti leginkább a szállodájában, ami a spa és a patisserie (mondjuk cukrászda) keveréke, mert ott isteni tortákat eszik, miközben a jakuzziban pihen vagy éppen a masszázst élvezi.

Kezdem megszokni, hogy itt a napi-, és bulvárlapok nem Molnár Anikókról meg Palik Lászlókról szólnak, hanem Paris Hiltonról meg Lindsay Lohanről, nem beszélve a fent említett Kate Mossról valamint a Beckham házaspárról.

Tévéműsorok tekintetében a Big Brother - azt hiszem - 10. szériájának beköltözőshow-ja kápráztatja el az embereket, valamint a Britain's Got Talent tehetségkutató verseny fináléja.

Mindezt csak azért osztom meg, mert elhatároztam, hogy túl sok volt már a személyes írásokból, és lehet, hogy ennyi idő után már nem is tudok újat mondani a saját mikrovilágomról, ezért ezentúl szeretnék több londoni hírrel szolgálni.

Ma például a bulvár után komolyabb vizekre eveznék, történt ugyanis, hogy a reggeli metrózás közben felkaptam egy újságot, ami teljesen véletlenül a The Times melléklete volt. Gyanútlanul lapozgattam, amikor megakadt a szemem egy duplaoldalas cikken, ami történetesen a magyar EP választásokról szólt, nem éppen hízelgő hangnemben. Volt benne minden, példaként kiemelve az olaszliszkai történéseket. Mondjuk Angliában sem fenékig tejföl a politikusok élete, az elmúlt hetekben többen is lemondtak, miután a képviselők és miniszterek költségtérítésével itt is kiderült pár turpisság, sőt Gordon Brown feje is főhet az itteni EP választások miatt.

Ezen kívül ma este 7 órától 48 órás sztárjk van minden metróvonalon, mert a szakszervezet több pénzt akar kicsikarni a TFL-től, és amikor majdnem sikerült megegyezni, akkor bekeményítettek, és két fegyelmi okból eltanácsolt dolgozó visszavételét követelték, erre viszont már a TFL mondott nemet. Az eredmény? Holnap reggel nagyon sok londoni fog harcolni azért, hogy a kétszer annyi idő alatt eljuthasson A-ból B-be, és hogy felférjen a buszokra és vonatokra. Mindezt úgy, hogy az 1-2 zónás havibérlet 99,10 fontba kerül. (Nem, nem tévesztettem el a tizedesvesszőt!)

A londoni viharoknál csak a munkahelyem nagyobb siralomvölgy, de nem panaszkodom, még bírom egy ideig.

süti beállítások módosítása