my high-tech hotel

Címkék: munka hotel londonban

2009.05.07. 00:01

Szeretem a kis hotelt, ahol dolgozom, mert családias és kedves, de a profizmustól igen messze van. És a négycsillagos Kingsway után már van viszonyítási alapom.

A rendszer, amit a foglalások követésére használunk, ősrégi Norton alapú program, el lehet képzelni, hogy mennyire felhasználóbarát. Elárulom: semennyire. A számítógép egeréhez egész nap hozzá sem nyúlok. Ennek ellenére itt meg vannak ezzel elégedve, és nem is tervezik lecserélni. Pedig a régi Protel nagyon penge volt ehhez képest. Látni lehetett még azt is, hogy ki nyúlt hozzá egy-egy vendég profiljához, és mit módosított, így a végső ellenőrzéskor fél perc alatt kiderül, hogy hogyan is lett a neve alatt két szoba.

A fejlettebb hotel management rendszerek (Fidelio, Opera, de még a Protel is) képesek olyan trükkre, hogy a visszaigazoló leveleket automatikusan küldjék el, nálunk ez manuálisan működik, odamegyek a géphez, és sablon alapján persze, de én írom meg a visszaigazolásokat.

A levélírást szeretem, csak nagyon körülményes. Az irodánk számítógépparkja ugyanis úgy néz ki, hogy van a Malee gépe meg az enyém, amin csak a foglalási program fut. Van egy olyan külön gép, amin van internet, és van Outlook is, és van még egy olyan, amin van internet, de az Outlookot nem lehet használni.

Egy e-mail cím van, oda érkezik be az összes üzenet, és csak onnan lehet küldeni, de ezt egyszerre csak egy ember tudja használni. Ennek megfelelően mindent nyomtatni kell, hogy utána a saját géphez leülve be tudjuk vinni az adatokat. Hihetetlen, hogy ez így működőképes, pedig így van. Szabályosan be kell osztani, hogy ki mikor nézi az e-maileket, és ki ül a másik gépnél a szobaárakat állítgatni az interneten. Én meg magamban csak sóhajtozom külön postafiókról a saját gépemen. Többek között ezért határoztam el, hogy fél év eltelte után keresek valami más, fejlettebb hotelt, mert a jövő sajnos nem ez.

A fizetés egyébként csekken érkezik, nagyon borítékba sincsen téve, hanem az ember kezébe nyomják, hogy nesze. A fizupapír ugyanígy, kézzel megírva, és szimplán átadva. Vicces azért az eddigi munkahelyeim után, de persze minden tapasztalat aranyat ér.

süti beállítások módosítása